„Itt van az ősz, itt van újra” – írja a költő. Színpompás fák, zörgő avarban való séták, csípős reggelek, friss almáktól roskadozó standok a piacon. Valóban, itt van az ősz. Megérkezett és helyet kér életünkben. A nyári kerti partik, szabadban töltött, strandolós napok után szívesen visszahúzódunk a meleg lakásba, hogy ott pihenjük ki a napi fáradalmakat, feltöltekezzünk, melyben nagy segítség lehet akár egy ízletes tea, egy bögre forró csoki, vagy akár egy szelet finom és egészséges, idénygyümölcs jellegű sütemény.
Ez az almatorta egy tradicionális orosz sütemény, ami nagyon kevés összetevőt igényel. Mivel elkészítése roppant egyszerű, így ha váratlan vendégek is állítanak be hozzánk, és valami finomat szeretnénk szervírozni nekik, ezzel a tortával biztos sikert érünk el.
Hozzávalók:
6 kicsi, vagy 4 nagyobb alma
6 tojás
1 bögre liszt (ízlés szerint akár zabliszt, tönkölyliszt, stb.)
vanília aroma
¾ teáskanál szódabikarbóna elkeverve ¼ teáskanál ecettel
édesítő/cukor ízlés szerint
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vegyünk elő egy kb. 23 cm átmérőjű (szilikonos) tortaformát (szilikonost abban az esetben érdemes, ha sima liszt helyett zabliszttel készítjük a tortát).
Hámozzuk meg, és kockázzuk fel az almát, majd tegyük kicsit félre.
A tojásokat a cukorral (édesítővel) kézimixer segítségével keverjük össze, amíg világossárga színű nem lesz.
Lassan adagoljuk hozzá a vaníliaaromát, a lisztet, és az ecettel elkevert szódabikarbónát. Ha a tésztánk túl sűrű lenne, ami zabliszt vagy tönkölyliszt használatánál előfordul, öntsön hozzá növényi- vagy zsírszegény tejet és azzal hígítsa. Jól keverjük össze, majd tegyük hozzá az almát, és fakanál segítségével vegyítsük össze az alapanyagokat. Ha kész, öntsük a formába és tűpróbáig süssük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: