A kevert sütik nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen elkészítésük nem igényel sok időt és viszonylag kevés hozzávalóból nagyon finom desszerteket tudunk készíteni. Az almás sütit is végtelen számú variációban elkészíthetjük. Persze nagymamánk almás pitéjét utolérni nagy kihívás, hisz’ annak az íze, illata máig ott lebeg előttünk, és hiába próbálkozunk mindenféle recepttel, olyan finomat, mint amilyet a nagyi sütött, nehezen tudunk produkálni J
Ennek ellenére próbálkozni szabad, így most én is mutatok egy nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető receptet. Én zablisztből készítettem, de természetesen, aki a hagyományos konyha híve, nyugodtan használhat búzalisztet, de el lehet készíteni akár tönköly, vagy bármilyen, számára szimpatikus liszttel.
Hozzávalók:
3 közepes nagyságú alma
1 bögre zabliszt
1 teáskanál sütőpor
1 sovány joghurt
1/3 bögre kókuszzsír/olaj
2 tojás
fahéj
édesítő
vanília aroma
csipetnyi só
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Készítsünk elő egy kb. 9×9-es méretű tepsit.
Egy közepes edényben a felkockázott almát keverjük össze a fahéjjal és ízlés szerinti édesítővel.
Egy tálban keverjük össze a zablisztet, a sütőport és a sót.
Egy másik tálban kézimixer segítségével az édesítőt, a kókuszzsírt/olajat, joghurtot és a vaníliát keverjük simára, majd adjuk hozzá a tojást és azt is vegyítsük hozzá. Adjuk hozzá a száraz hozzávalókat és keverjük simára.
A tészta felét öntsük a tepsibe, majd szórjuk rá a felkockázott, fahéjas almát, majd fedjük be a maradék tésztával.
Süssük kb. egy órán át, illetve tűpróbáig.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: