Boszorkánykonyha

Sós zabkeksz

sós zabkeksz

Vannak alkalmak, mikor nem annyira édes kekszre vágyunk, néha jól jönne egy kis sós, de egészséges nassolni való is. Mivel a chips nem barátunk és tudjuk, hogy mennyire egészségtelen, így hoztam most egy végtelenül egyszerű, gyorsan elkészíthető kekszet, melynek csak egy hátránya van: aki egyszer megkóstolja, függővé válik tőle.

 

Hozzávalók:

½ kg darált zabpehely

½ kg sovány túró

20 dkg kókuszzsír

1 tk só

1 tojás

2-3 ek magos mustár

 

A zabpelyhet, a túrót, a mustárt és a kókuszzsírt egy kevés víz, vagy növényi, ill. sovány tej segítségével összegyúrjuk. Lisztezett (használjunk tönkölylisztet, vagy zablisztet) deszkán fél mm-es vastagságúra kinyújtjuk, a tetejét megkenjük tojással, majd kiszaggatjuk és előmelegített, 200 fokos sütőben megsütjük. Vigyázzunk, mert gyorsan sül!

Opcionálisan a kekszek tetejét megszórhatjuk reszelt (füstölt) sajttal is. De a tésztába is szórhatunk a sajtból, ezáltal növelve kekszünk gasztronómiai értékét.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!