Boszorkánykonyha

Zabkenyér

zabkenyér I.

Manapság rendkívül sokféle, otthon is elkészíthető kenyérreceptet találhatunk az interneten. Most egy kelesztés nélküli, hamar elkészülő, magas rost- és fehérjetartalmú zabkenyeret hoztam Nektek, mely amellett, hogy egészséges, többféle variációban is elkészíthető.

zabkenyér III.

Hozzávalók:

35 dkg zabliszt

5 dkg őrölt lenmag

5 dkg tökmagliszt (elhagyható)

1 tojás

180 gr sovány túró

pici só

1 tk szódabikarbóna

víz

 

Minden hozzávalót összekeverünk, annyi vizet öntünk hozzá, hogy egy nem túl híg, de nem is túl zömök tésztát kapjunk. A kapott masszát beleöntjük egy szilikonos kenyérformába és 180 fokon tűpróbáig sütjük.

Opcionálisan kenyerünket ízesíthetjük szárított paradicsommal, bazsalikommal és apróra szeletelt sovány mozzarella sajttal. Így egy kissé olasz ízesítésű nagyon finom, egészséges kenyeret kapunk.

zabkenyér II.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!