A boltban kapható müzli szeletek nagy átka, hogy annak ellenére, hogy egészségesnek vannak feltűntetve, cukorral készítik. Pedig milyen jó is tud lenni egy – egy finom „mentőszelet” a táskánkban, ha már nagyon éhesek vagyunk, és nincs időnk vagy lehetőségünk rendes étkezésre. Az ilyen esetekre – meg persze azért is, mert nagyon finom és kár lenne kihagyni – hoztam egy házi készítésű zabkekszet, melyet bátran ehetünk, mert csupa egészséges összetevőt tartalmaz.
Hozzávalók:
4 evőkanál kókuszzsír
édesítő
1 nagy tojás
1 bögre édesítetlen almaszósz
150 g zabpehely
150 g zabkorpa
½ teáskanál szódabikarbóna
fél zacskó sütőpor
¼ teáskanál só
opcionálisan: dió, mazsola, mandula, fahéj, vaníliás proteinpor stb.
Melegítsük elő a sütőt 150 fokra
Keverjük el a kókusz olajt az édesítővel, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót. Kavarjuk össze jól, majd hagyjuk állni kb. 10 percig, hogy a zabpehely és a zabkorpa megszívja magát. Szilikonos sütőlapra halmozzunk kanállal kis adagokat, formázzuk tetszés szerint és süssük szép arany barnára.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: