Boszorkánykonyha

Almaszószos zabkeksz

zabkeksz

A boltban kapható müzli szeletek nagy átka, hogy annak ellenére, hogy egészségesnek vannak feltűntetve, cukorral készítik. Pedig milyen jó is tud lenni egy – egy finom „mentőszelet” a táskánkban, ha már nagyon éhesek vagyunk, és nincs időnk vagy lehetőségünk rendes étkezésre. Az ilyen esetekre – meg persze azért is, mert nagyon finom és kár lenne kihagyni – hoztam egy házi készítésű zabkekszet, melyet bátran ehetünk, mert csupa egészséges összetevőt tartalmaz.

 

Hozzávalók:

4 evőkanál kókuszzsír

édesítő

1 nagy tojás

1 bögre édesítetlen almaszósz

150 g zabpehely

150 g zabkorpa

½ teáskanál szódabikarbóna

fél zacskó sütőpor

¼ teáskanál só

opcionálisan: dió, mazsola, mandula, fahéj, vaníliás proteinpor stb.

zabkeksz II.

Melegítsük elő a sütőt 150 fokra

Keverjük el a kókusz olajt az édesítővel, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót. Kavarjuk össze jól, majd hagyjuk állni kb. 10 percig, hogy a zabpehely és a zabkorpa megszívja magát. Szilikonos sütőlapra halmozzunk kanállal kis adagokat, formázzuk tetszés szerint és süssük szép arany barnára.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!