Boszorkánykonyha

Almáskenyér

almáskenyér II.

A gyümölcskenyeret szerintem nem kell bemutatnom senkinek. Rengeteg változatban elkészíthető, mindenféle gyümölcsöt felhasználhatunk hozzá, illetve sok – sok aszalt gyümölccsel dúsíthatjuk.

Mivel most leginkább az alma szezon tombol, ezért ma egy igazi, hamisíthatatlan almás kenyeret készítünk, melynek szerintem a legjobb és legfinomabb része a máz a kenyér tetején… Hmmm, a sült diónál mi finomabb létezik a világon? 🙂

Mivel rohamosan közeledünk karácsony felé, így ha kis ünnepi hangulatot szeretnénk teremteni, akkor szórhatunk bele fahéjat is, és a sütés közben szálló illatok garantálni fogják az adventi kedvet 🙂

 

Hozzávalók

Kenyér:
½ csésze kókusz olaj

édesítő

2 evőkanál tejföl

2 teáskanál sütőpor

2 tojás

vanília aroma/vaníliás fehérje por

300 g zabliszt

½ teáskanál só

4 db közepes méretű alma

dió, mazsola

 

Diós máz:

édesítő

2 – 3 evőkanál kókusz olaj

2 evőkanál zabliszt

aprított dió

almáskenyér III.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Az almákat hámozzuk meg és reszeljük le, majd tegyük félre.

Egy nagy edénybe először a kókusz olajat keverjük el az édesítővel kézimixer segítségével. Majd tegyük hozzá a tejfölt és a sütőport, ezzel is keverjük jól össze. Ezek után tegyük bele a vaníliát, és a tojást, újabb keverés. Hozzátesszük a lisztet és a sót, megint jól összekeverjük, és végül beletesszük az almát, a diót és a mazsolát. (Mivel a zabliszt rostban igen gazdag, így a tésztához érdemes egy kis növényi, vagy zsírszegény tejet önteni, hogy lazítsunk a tésztán.)

Ezek után a kész masszát beletöltjük szilikonos kenyérsütő formába, leöntjük a tetejét a diós mázzal, és betesszük a sütőbe és tűpróbáig sütjük.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!