Boszorkánykonyha

Paradicsomos lencsés tészta

lencséstészta

A héten kedvezzünk kicsit azoknak, akik szeretik az olaszos ételeket – és szerintem ezzel vagyunk is így páran 🙂 Ha már volt pizza az elmúlt napokban, most jöjjön egy mennyei paradicsomos tészta étel…

A lencse magas fehérjetartalmú zöldség, és mindemellett jelentős B1 és B2 vitaminforrás. Az egyik legfontosabb tápláléka az emberiségnek és közel 10000 éve fogyasszuk. Hazánkban leginkább levesként és főzelékként készítjük, ám most kicsit újítunk ezen a téren is és paradicsomos szósszal tálaljuk. A szószba tehetünk még ízlés szerint bazsalikomot, oregánót, majoránnát. A tésztát pedig ki – ki a saját ízlése és szokása szerint válassza – én teljes kiőrlésű tönkölybúzából készültet használtam, így hiába tészta étel, sokáig telítettség érzetet biztosít és nem is hizlal, mint a hagyományos tészták 🙂

 

Hozzávalók:

250 dkg lencse

1 apróra vágott vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

1 csokor petrezselyem

1 üveg paradicsompüré

édesítő

½ pohár tejföl

só, bors

reszelt sajt

 

A lencsét főzzük puhára sós vízben, majd szűrjük le. A hagymát, a fokhagymát, a petrezselymet gyengén pároljuk meg kókuszolajon, adjuk hozzá a paradicsompürét, a főtt lencsét, a tejfölt, pici vizet, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük és édesítsük ízlés szerint, majd pároljuk össze őket.

Főzzünk ki hozzá tetszőleges formájú, összetevőjű tésztát és reszelt sajttal tálaljuk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!