A padlizsánkrém elkészítésének is számtalan módja létezik. Most egy pikáns, kicsit csípősebb változatot mutatok, mely szerintem garantált siker lesz a különleges ízek kedvelőinek 🙂
Hozzávalók:
1 padlizsán
1 doboz sovány tejföl/növényi tejföl
mustár (dijoni, vagy magos)
1 fej lilahagyma
só
bors
curry
A padlizsánt megsütjük, és ha kész, megfosszuk a héjától. A belsejét egy tálba kaparjuk, beleöntjük a doboz tejfölt és az ízlés szerinti mennyiségű mustárt. Kézi botmixer segítségével átdolgozzuk, pépesítjük. Belereszeljük a hagymát és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, illetőleg aki valóban szereti a pikáns, csípős ízeket, azok még egy kis curry-t is szórhatnak bele. Jót átkeverjük, hűtőbe tesszük és jól kihűlve kenyérre kenve fogyasszuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: