Boszorkánykonyha

Pikáns padlizsánkrém

padlizsánkrém

A padlizsánkrém elkészítésének is számtalan módja létezik. Most egy pikáns, kicsit csípősebb változatot mutatok, mely szerintem garantált siker lesz a különleges ízek kedvelőinek 🙂

 

Hozzávalók:

1 padlizsán

1 doboz sovány tejföl/növényi tejföl

mustár (dijoni, vagy magos)

1 fej lilahagyma

bors

curry

 

A padlizsánt megsütjük, és ha kész, megfosszuk a héjától. A belsejét egy tálba kaparjuk, beleöntjük a doboz tejfölt és az ízlés szerinti mennyiségű mustárt. Kézi botmixer segítségével átdolgozzuk, pépesítjük. Belereszeljük a hagymát és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, illetőleg aki valóban szereti a pikáns, csípős ízeket, azok még egy kis curry-t is szórhatnak bele. Jót átkeverjük, hűtőbe tesszük és jól kihűlve kenyérre kenve fogyasszuk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!