Boszorkánykonyha

Chai teás kenyér

almáskenyér II.

A mostani desszertünk egy valódi kuriózum, ugyanis egy szó szerinti tea süteményről van szó. Igen, jól olvastad, tea sütemény, ugyanis a kenyerünk alapját a chai tea fogja adni.

Chai teát beszerezni legkönnyebben a DM üzletekben lehet, én is ott szereztem be, és az alábbi változattal készítettem el e kis ínyencséget,

almáskenyér III.

 

de természetesen, bármilyen más változat tökéletes hozzá. Ez leginkább a városunk adta lehetőségektől is függ, hogy mit tudunk beszerezni.

 

 

Hozzávalók:

375 g zabliszt

1 teáskanál sütőpor

½ teáskanál szódabikarbóna

¼ teáskanál só

2 tojás

1 doboz sovány tejföl

5 dkg kókuszolaj

¾ bögrényi chai tea

édesítő

vanília aroma/vaníliás fehérjepor

almáskenyér I.

 

Először elkészítjük a chai teát. Egy bögrébe tegyünk legalább négy filtert (minél intenzívebb az íz, annál jobb), és kb. háromnegyedig töltjük forró vízzel. Kb. 5-10 percig áztatjuk a filtereket, majd utána hagyjuk picit hűlni, nehogy összekapja majd a forró tea a tojásokat.

Egy nagy edényben összekeverjük a tojást, az édesítőt, a teát, a tejfölt, a vaníliát és a kókuszolajat. Ehhez hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát és jó alaposan elkeverjük. Szilikonos kenyérsütő formába öntjük, a tetejét megszórjuk fahéjjal, és kb. 1 órán át, illetve tűpróbáig sütjük.

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Kiss Gabor says:

    Volt szerencsém megkóstolni a szerző által készített sütőtök lekvárral egyetemben. Nagyon finom, könnyű csemege, ajánlom mindenkinek!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!