A mostani desszertünk egy valódi kuriózum, ugyanis egy szó szerinti tea süteményről van szó. Igen, jól olvastad, tea sütemény, ugyanis a kenyerünk alapját a chai tea fogja adni.
Chai teát beszerezni legkönnyebben a DM üzletekben lehet, én is ott szereztem be, és az alábbi változattal készítettem el e kis ínyencséget,
de természetesen, bármilyen más változat tökéletes hozzá. Ez leginkább a városunk adta lehetőségektől is függ, hogy mit tudunk beszerezni.
Hozzávalók:
375 g zabliszt
1 teáskanál sütőpor
½ teáskanál szódabikarbóna
¼ teáskanál só
2 tojás
1 doboz sovány tejföl
5 dkg kókuszolaj
¾ bögrényi chai tea
édesítő
vanília aroma/vaníliás fehérjepor
Először elkészítjük a chai teát. Egy bögrébe tegyünk legalább négy filtert (minél intenzívebb az íz, annál jobb), és kb. háromnegyedig töltjük forró vízzel. Kb. 5-10 percig áztatjuk a filtereket, majd utána hagyjuk picit hűlni, nehogy összekapja majd a forró tea a tojásokat.
Egy nagy edényben összekeverjük a tojást, az édesítőt, a teát, a tejfölt, a vaníliát és a kókuszolajat. Ehhez hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát és jó alaposan elkeverjük. Szilikonos kenyérsütő formába öntjük, a tetejét megszórjuk fahéjjal, és kb. 1 órán át, illetve tűpróbáig sütjük.
Volt szerencsém megkóstolni a szerző által készített sütőtök lekvárral egyetemben. Nagyon finom, könnyű csemege, ajánlom mindenkinek!