Mivel még mindig tombol a sütőtök szezon – és hála Istennek még jó darabig fog is – így most ismét abból készítünk egy nagyon egyszerű, és nagyon finom, gluténmentes desszertet. A mákrajongóknak kifejezetten ínyére lesz e muffin, mert abból aztán nincs hiány e sütinél 🙂 De szerintem ezt sokan nem is bánják, a mák úgyis nagyon egészséges 🙂
Hozzávalók
40 dkg mák
édesítő (nálam 4 evőkanál eritrit)
1 teáskanál szódabikarbóna
4 tojás
15 dkg sütőtök apró lyukú reszelőn lereszelve
mazsola
fahéj
gyömbérpor
1 citrom reszelt héja
vaníliás fehérjepor/vanília aroma
Egy tálban összekeverjük a mákot, az édesítőt, a fűszereket és a szódabikarbónát.
Egy másik tálban a tojásokat jó alaposan habverővel felverjük (csakúgy, mintha rántottát készítenénk). Majd ha ez kész, a tojásokhoz hozzákeverjük a mákot, belereszeljük a citrom héját és belekeverjük a végén a sütőtököt és a mazsolát.
Muffin formákba töltjük és 180 fokon (vagy még lassabban, hogy tuti jól átsüljön) tűpróbáig sütjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: