Boszorkánykonyha

Vegán Naan kenyér

naan kenyér

Az indiaiak méltán népszerű kenyerének receptjét hoztam most el nektek. Aki már járt indiai étteremben, bizonyára találkozott e „lapos kenyérrel”, amit nem is olyan bonyolult elkészíteni otthon sem. Így ha épp indiai ételt szeretnék enni, hamar tudunk hozzá már Naan kenyeret is sütni 🙂

 

Hozzávalók:

1 tasak expressz élesztő (Dr. Oetker)

350 gr liszt

1 teáskanál só

¼ teáskanál sütőpor

¼ teáskanál szódabikarbóna

3 evőkanál növényi tejföl/tejszín

2 evőkanál kókuszolaj

 

A lisztet összekeverjük a sóval, a szódabikarbónával és a sütőporral. Egy másik edényben összekeverjük az expressz élesztőt a kókuszolajjal és a tejföllel. Az élesztős masszát hozzáadjuk a liszthez és jól összedolgozzuk, majd konyharuhával letakarjuk és kb. fél órán át hagyjuk pihenni.

Ha megkelt, lisztezett deszkán még kicsit átgyúrjuk, majd tetszőleges formájúra kiszaggatjuk, szilikonos sütőlapra helyezzük, és 180-200 fokos sütőben arany barnára sütjük.

A kenyeret akár főételekhez is fogyaszthatjuk (mint a pita kenyeret szokás), vagy akár ehetünk mellé padlizsánkrémet, de akár sütőtök lekvárt is.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!