Az indiaiak méltán népszerű kenyerének receptjét hoztam most el nektek. Aki már járt indiai étteremben, bizonyára találkozott e „lapos kenyérrel”, amit nem is olyan bonyolult elkészíteni otthon sem. Így ha épp indiai ételt szeretnék enni, hamar tudunk hozzá már Naan kenyeret is sütni 🙂
Hozzávalók:
1 tasak expressz élesztő (Dr. Oetker)
350 gr liszt
1 teáskanál só
¼ teáskanál sütőpor
¼ teáskanál szódabikarbóna
3 evőkanál növényi tejföl/tejszín
2 evőkanál kókuszolaj
A lisztet összekeverjük a sóval, a szódabikarbónával és a sütőporral. Egy másik edényben összekeverjük az expressz élesztőt a kókuszolajjal és a tejföllel. Az élesztős masszát hozzáadjuk a liszthez és jól összedolgozzuk, majd konyharuhával letakarjuk és kb. fél órán át hagyjuk pihenni.
Ha megkelt, lisztezett deszkán még kicsit átgyúrjuk, majd tetszőleges formájúra kiszaggatjuk, szilikonos sütőlapra helyezzük, és 180-200 fokos sütőben arany barnára sütjük.
A kenyeret akár főételekhez is fogyaszthatjuk (mint a pita kenyeret szokás), vagy akár ehetünk mellé padlizsánkrémet, de akár sütőtök lekvárt is.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: