Ismét egy különlegességet szeretnék mutatni Nektek. Mivel már egy ideje vegán vagyok, így a tejtermékeket mellőzöm. A hétvégi menühöz azonban illett volna valami kis szósz, így készítettem el a majonézt vegán verzióban 🙂 Először kételkedtem benne, hogy vajon ebből mi lesz, de az eredmény nagyon meggyőző volt. Olyannyira, hogy még húsevő családtagjaim is beleestek az edénybe és náluk is nagy sikert aratott a “veganéz” 🙂
Hozzávalók:
1 érett, puha avokádó
1-2 evőkanál mustár (lehet dijoni is)
1 evőkanál kókuszolaj
só
bors
édesítő
fokhagyma (lehet granulátum is)
Az avokádót megpucoljuk, feldaraboljuk és botmixerrel kicsit átmegyünk rajta, hogy pépes legyen. Majd hozzátesszük az összes többi hozzávaló, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és ismét jól összeturmixoljuk. Jobb a fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni, így hűtőbe téve az ízek még jobban összeérnek.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: