A köles még mindig nagy népszerűségnek örvend nálam, így most leginkább ezt használom ételeimhez. Mivel valami nagyon egyszerűen nagyszerű, és könnyen elkészíthető ételre vágytam, így ismét avokádóért nyúltam és egy nagyon finom, laktató ételt készítettem belőle.
Természetesen, aki valami miatt ódzkodik a kölestől, az tésztát is kifőzhet az avokádós szószhoz. Vagy rizst. Vagy ami épp szimpatikus és van otthon 🙂
Hozzávalók:
1 érett, puha avokádó
fél citrom reszelt héja és leve
só
fokhagyma granulátum (vagy 1-2 gerezd zúzott fokhagyma)
bors
1 doboz (Joya) szójakrém főzéshez (vagy kb. 3 evőkanál kókuszolaj)
Az avokádót megpucoljuk, feldaraboljuk, hozzátesszük a többi hozzávalót és botmixerrel jól összekeverjük, turmixoljuk szószos állagúvá.
Kifőzzük a kölest (ugye emlékszünk, hogy a köles nagyon szomjas kis magocska és kb. 4 – 5-szörös mennyiségű vegetás, sós vízben érzi jól magát – esetleg még egy kis kurkumát is szórhatunk a főzővízbe, és akkor szép sárga lesz a kölesünk), vagy tésztát és összekeverjük a szósszal.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: