Boszorkánykonyha

Indiai lencseragu

 lencseragu

Egy indiai ízesítésű lencsés ételt hoztam most Nektek. Kicsit hasonlít a nálunk hagyományos lencsefőzelékhez, de ez a változat teljesen vegán, és az íz világa is merőben eltér a megszokottól. Aki szereti a csípős, curry-s ételeket, semmiképpen ne hagyja ki, próbálja ki ezt a receptet, nem bánja meg 🙂

A téli hidegben meg kimondottan jól is jönnek a csípős, tüzes fűszerezésű ételek, hogy kicsit átmelegedjünk 🙂

 

Hozzávalók: 

400 g lencse

2-3 szem édesburgonya

1-2 szál sárgarépa

1 szál póréhagyma

1 fej vöröshagyma

4-5 gerezd fokhagyma vagy fokhagyma granulátum

friss reszelt gyömbér

víz

1 doboz rízstejszín

ízlés szerinti mennyiségben a fűszerek:

curry

Bombay Masala

Asian wok

kurkuma

 

A lencsét előző este beáztatjuk.

Egy nagyobb edényben olajon megpirítjuk a vöröshagymát és a póréhagymát, majd hozzátesszük a fokhagyma felét. Ráreszeljük a gyömbért (vagy akár fűszert is használhatunk), azzal még kicsit pirítjuk, majd ráöntjük a felkarikázott sárgarépát és felkockázott édesburgonyát és a fűszereket. Alaposan összekeverjük, kicsit pirítjuk ezeket is. Majd ráöntjük a lecsepegtetett lencsét és felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Hozzáadjuk a maradék fokhagymát és lefedve puhára főzzük a lencsét. Ha kész, felöntjük a rízstejszínnel, ízlés szerint még utána fűszerezünk, végül egyszer újra összeforraljuk.

Bármilyen kenyérfélét ehetünk mellé, pl. nagyon ízletes és tökéletesen passzol hozzá a szintén indiai Naan kenyér, de aki akar, főzhet hozzá akár tésztát, kölest, rizst és a tetejére pedig reszelt sajtot szórunk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!