Egy indiai ízesítésű lencsés ételt hoztam most Nektek. Kicsit hasonlít a nálunk hagyományos lencsefőzelékhez, de ez a változat teljesen vegán, és az íz világa is merőben eltér a megszokottól. Aki szereti a csípős, curry-s ételeket, semmiképpen ne hagyja ki, próbálja ki ezt a receptet, nem bánja meg 🙂
A téli hidegben meg kimondottan jól is jönnek a csípős, tüzes fűszerezésű ételek, hogy kicsit átmelegedjünk 🙂
Hozzávalók:
400 g lencse
2-3 szem édesburgonya
1-2 szál sárgarépa
1 szál póréhagyma
1 fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma vagy fokhagyma granulátum
friss reszelt gyömbér
víz
1 doboz rízstejszín
ízlés szerinti mennyiségben a fűszerek:
curry
Bombay Masala
Asian wok
kurkuma
só
A lencsét előző este beáztatjuk.
Egy nagyobb edényben olajon megpirítjuk a vöröshagymát és a póréhagymát, majd hozzátesszük a fokhagyma felét. Ráreszeljük a gyömbért (vagy akár fűszert is használhatunk), azzal még kicsit pirítjuk, majd ráöntjük a felkarikázott sárgarépát és felkockázott édesburgonyát és a fűszereket. Alaposan összekeverjük, kicsit pirítjuk ezeket is. Majd ráöntjük a lecsepegtetett lencsét és felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Hozzáadjuk a maradék fokhagymát és lefedve puhára főzzük a lencsét. Ha kész, felöntjük a rízstejszínnel, ízlés szerint még utána fűszerezünk, végül egyszer újra összeforraljuk.
Bármilyen kenyérfélét ehetünk mellé, pl. nagyon ízletes és tökéletesen passzol hozzá a szintén indiai Naan kenyér, de aki akar, főzhet hozzá akár tésztát, kölest, rizst és a tetejére pedig reszelt sajtot szórunk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: