Boszorkánykonyha

Karácsonyi stollen

stollen II.

Csakúgy, mint nálunk a mákos-diós bejglinek, úgy Németországban a stollennek van nagy hagyománya karácsonykor. Nálunk gyümölcskenyérként ismeretes leginkább ez a desszert, de ez esetben az ünnepek közeledtével kicsit karácsonyiasra vettem a formát, és a fűszerezésének köszönhetően egy igazi, vegán, karácsonyi stollen került ki a sütőmből 🙂

 

Hozzávalók:

30 dkg zabliszt

4 dkg kókuszliszt

1-1,5 dl sűrű, ízesítetlen almaszósz (ez kb. másfél alma egy pici vízzel leturmixolva)

1 alma reszelve

1 narancs leve

édesítő

½ teáskanál szódabikarbóna

1 tasak mézeskalács fűszer

növényi tej

fahéj

szeletelt mandula, dió, mazsola, kandírozott narancshéj stb. – ki mit szeret 🙂

 stollen

Először kimérjük a lisztet, hozzákeverjük a szódabikarbónát, a fahéjat, a mézeskalács fűszert, az édesítőt, a narancs levét, belereszeljük az almát, majd hozzáöntjük az almaszószt. Majd beleszórjuk a mandulát, diót, mazsolát, stb, és szépen elkezdjük összedolgozni. Annyi tejet öntünk hozzá folyamatosan, míg egy nem túl híg, de nem is túl kemény masszát nem kapunk. Ezt beleöntjük egy szilikonos kenyérformába és betesszük a sütőbe. Érdemes lassan sütni, 150 0C-on, hogy a belseje is jól átsüljön, amit tűpróbával ellenőrzünk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!