Ki mondta, hogy vegánként nem ehetünk finom sajtot? 🙂 De még mennyire, hogy lehet! A bizonyítékot pedig most láthatjátok, olvashatjátok. Ami kimondottan nagyon jó ezen receptekben, hogy így legalább biztosak lehetünk benne, hogy valami nagyon egészséges étel kerül az asztalunkra, ami nélkülöz minden adalékanyagot és tartósítószert. Érdemes kipróbálni, nagyon gyorsan elkészíthető, és nem vegetáriánus ismerőseink, családtagjaink között is nagy sikert arathatunk ezzel a kis csemegével.
Hozzávalók:
1 csésze kesudió
1 nagyobb szál sárgarépa felkockázva
növényi tej (én ízesítetlen szójatejet használtam)
kukorica keményítő (a mennyiség attól függ, hogy milyen kemény sajtot szeretnék. Ha csak simán egy sajtkrémet, akkor elég egy kisebb mennyiség, kb. negyed bögre, aki viszont egy keményebb állagú sajtot szeretne, nyugodtan használjon többet, kb. ½ vagy ¾ bögrényit)
negyed bögre sörélesztőpehely
himalája só
1 evőkanál mustár
1 citrom leve
kurkuma – ízlés szerint
Elkészítés:
A kesudiót a felkockázott sárgarépával egy edénybe tesszük, és annyi tejet öntünk rá, hogy bőven ellepje (kb. 1 – 1,5 cm-re). Addig főzzük, míg a répa meg nem puhul. Ha már jó, beleöntjük az ízlés szerinti mennyiségű keményítőt, és még főzzük kb. 5 percig. Ha kész, levesszük a tűzről, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és egy botmixer segítségével krémes állagúra turmixoljuk. Miután ezzel is megvagyunk, formába öntjük, és hűtőbe tesszük legalább egy éjszakára, hogy jól kifagyjon. Kiváló szendvicsfeltét zabkenyérhez, vagy akár a szintén vegán naan kenyérhez.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: