Boszorkánykonyha

Almás chutney

almás csatni II.

Ismét egy indiai finomság. Már régóta kacérkodtam vele, hogy egyszer ki kellene próbálni azt a bizonyos chutney-t (vagy magyarosan szólva csatni-t), ami Indiában népi eledelnek számít, de szerte a világban szívesen készítenek a szakácsok/szakácsnők. Így aztán rám virradt a nap és én is megalkottam a magam kis almás chutney-át. Mit is mondjak?! Nagyon kemény anyag! 🙂 Az édes és csípős íz keveredése valami fenomenális élményt nyújt! Próbáljátok ki, megéri. Annyit azonban már most megsúgok, hogy hamarosan egy másik variációját is bemutatom, felváltva az almát valami más, nagyon ütős és karakteres ízre 😉

 

Hozzávalók:

2 alma

1 kis fej vöröshagyma

mazsola (ízlés szerinti mennyiségben)

édesítő

csipetnyi só

2 dl almaecet

és a fűszerek, szintén ízlés szerinti mennyiségben:

            gyömbér

            őrölt chili paprika

            kurkuma

 

almás csatni

Az almákat megmossuk, meghámozzuk és felkockázzuk, beletesszük egy edénybe az összes hozzávalóval együtt és addig főzzük, míg egy sűrűbb, szósz állagot nem kapunk.

A chutney kiváló zöldségek, nem-vegáknak húsok mellé, de akár naan kenyérrel is fogyaszthatjuk.

Üvegbe zárva pedig tökéletes gasztro ajándék is 🙂

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!