Boszorkánykonyha

Mazsolás almalekvár

almalekvár II.

Akár karácsonyi ajándéknak is kiváló lehet ez a nagyon ünnepi hangulatot idéző lekvár. Az elkészítése roppant egyszerű és gyors, így ha szeretnénk valami saját készítésű meglepetéssel is előrukkolni, érdemes egy órácskát rászánni e lekvár elkészítésére.

 

Hozzávalók:

1 kg alma

édesítő

2 citrom leve

1 dl víz

mézeskalács fűszer

fahéj

mazsola (opcionális)

 

Az almát meghámozzuk, feldaraboljuk és feltesszük főni a két citrom levével, az édesítővel és a vízzel. Ha felforrt, beletesszük a fűszereket, és alacsonyabb lángon addig főzzük, amíg az alma meg nem puhul. Ha kész, levesszük a tűzről, botmixerrel kicsit átturmixoljuk, de ügyeljünk rá, hogy azért maradjon benne almadarab is. Ekkor beleszórjuk a mazsolát, jól elkeverjük és végül befőttesüvegbe zárjuk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!