Akár karácsonyi ajándéknak is kiváló lehet ez a nagyon ünnepi hangulatot idéző lekvár. Az elkészítése roppant egyszerű és gyors, így ha szeretnénk valami saját készítésű meglepetéssel is előrukkolni, érdemes egy órácskát rászánni e lekvár elkészítésére.
Hozzávalók:
1 kg alma
édesítő
2 citrom leve
1 dl víz
mézeskalács fűszer
fahéj
mazsola (opcionális)
Az almát meghámozzuk, feldaraboljuk és feltesszük főni a két citrom levével, az édesítővel és a vízzel. Ha felforrt, beletesszük a fűszereket, és alacsonyabb lángon addig főzzük, amíg az alma meg nem puhul. Ha kész, levesszük a tűzről, botmixerrel kicsit átturmixoljuk, de ügyeljünk rá, hogy azért maradjon benne almadarab is. Ekkor beleszórjuk a mazsolát, jól elkeverjük és végül befőttesüvegbe zárjuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: