Egy nagyon gyorsan, könnyen és egyszerűen elkészíthető és garantáltan ízletes sajtkrém receptet hoztam most Nektek. Csupa jó és egészséges hozzávalóból készíthetjük el, ami mellőz minden színezék és tartósítószert és még vegán is… 🙂 Mi kell ennél több egy jó kis sajtkrémhez? Hát a recept! 🙂
Hozzávalók:
1 bögre kesudió (kb. egy óra hosszára áztassuk be vízbe, hogy megpuhuljon)
¼ bögre víz
¼ bögre sörélesztőpehely
2 evőkanál citromlé
2 evőkanál almaecet
1 evőkanál dijoni mustár
fokhagyma granulátum
só, bors
A sajtkrém elkészítése roppant egyszerű, ugyanis annyi csak a dolgunk, hogy a kesudióról, ha már megpuhult, leöntjük a vizet, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és botmixerrel jól összeturmixoljuk, amíg jó krémes állagú krémet nem kapunk 🙂
Aki akarja, tovább fokozhatja a sajtkrém gasztronómiai értékét és akár olívabogyót, szárított paradicsomot is darálhat a krémhez, vagy akár fűszerezhetjük is kedvünk és ízlésünk szerint. Én egy teáskanálnyi kurkumát szórtam még bele, ettől lett ilyen szép sárga színű.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: