Boszorkánykonyha

Aszalt meggyes – diós biscotti

aszalt meggyes

Szakítva kicsit a jól megszokott indiai ízekkel, most kalandozzunk Európa határain belül és készítsünk egy kis olasz finomságot. Aki járt már Olaszországban, biztosan találkozott már az általuk „cantuccini”-nek, vagy más néven biscottinak nevezett, kicsit keményebb jellegű kekszekkel. Ez a kis kekszféle kiváló kísérője akár kávénak, de jól passzol az édes desszertborokhoz is. Elkészítése is roppant egyszerű és két féle módon is megsüthetjük.

 

Hozzávalók:

250 gramm liszt

édesítő

egy csipet só

fél zsák sütőpor

40 dkg (növényi) margarin

2 evőkanál almaecet (nem vegánoknak két tojás)

(növényi) tej

mézeskalácsfűszer

dió

aszalt meggy

 aszalt meggyes II.

Az összes hozzávalót a dió és a meggy kivételével összegyúrjuk. Tejet annyit adjunk hozzá (amennyiben nem almaecettel dolgozunk), hogy egy jól gyúrható tésztát kapjunk. Ha ezzel megvolnánk, hozzáadjuk a meggyet és diót, újabb gyúrás, majd két kis hengert formázunk a tésztából, melyeknek a tetejét kissé lelapítjuk.

180 fokos sütőben kb. 20-30 perc alatt jól átsütjük. Miután kivesszük a sütőből, hagyjuk kicsit hűlni, szeleteljük fel és újabb 10 percre tegyük vissza a sütőbe, hogy a kis szeletek jól kiszáradjanak (attól lesz igazán kemény a keksz). Akik viszont nem vágynak ennyire kemény kekszre, azok ezt az utolsó műveletet kihagyhatják, mert anélkül is kiváló gasztronómiai élményben lesz részük, azt garantálom 🙂

Az aszalt meggy helyett természetesen tehetünk bele mazsolát, vagy bármilyen más aszalt gyümölcsöt, illetve a dió is helyettesíthető akármilyen más olajos maggal.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!