Boszorkánykonyha

Édesburgonya fasírt

szezámmagos édesburgonya fasírt

Akár a vasárnapi szokványos menüt is feldobhatjuk ezzel a vegetáriánus, nagyon ízletes, könnyen és gyorsan elkészíthető egészséges kis fasírttal. Az édesburgonya kissé édeskés íze nagyon jó összhangot alkot a sok indiai, csípős fűszerrel, melynek ebben az influenzás, vírusokkal, bacilusokkal teli időszakban igazán nagy hasznát tudjuk venni.

 

Hozzávalók:

3 db közepes édesburgonya

3 evőkanál csicseriborsó liszt

2 evőkanál gluténmentes liszt

1 szál póréhagyma

1 evőkanál szezámmag

fokhagyma granulátum

só, bors, vegamix

garam masala

curry

kurkuma

 

Az édesburgonyát sós vízben félpuhára főzzük. Ha kihűlt, lehúzzuk a héját és nagylyukú sajtreszelén lereszeljük. Hozzáadjuk a lisztet, a fűszereket ízlés szerinti mennyiségben, a felkarikázott hagymát és jó alaposan eldolgozzuk. Fasírtokat formázunk belőle és vagy olajban sütjük ki, vagy pedig – hogy minél kevésbé legyen olajos – sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon megsütjük.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!