Akár a vasárnapi szokványos menüt is feldobhatjuk ezzel a vegetáriánus, nagyon ízletes, könnyen és gyorsan elkészíthető egészséges kis fasírttal. Az édesburgonya kissé édeskés íze nagyon jó összhangot alkot a sok indiai, csípős fűszerrel, melynek ebben az influenzás, vírusokkal, bacilusokkal teli időszakban igazán nagy hasznát tudjuk venni.
Hozzávalók:
3 db közepes édesburgonya
3 evőkanál csicseriborsó liszt
2 evőkanál gluténmentes liszt
1 szál póréhagyma
1 evőkanál szezámmag
fokhagyma granulátum
só, bors, vegamix
garam masala
curry
kurkuma
Az édesburgonyát sós vízben félpuhára főzzük. Ha kihűlt, lehúzzuk a héját és nagylyukú sajtreszelén lereszeljük. Hozzáadjuk a lisztet, a fűszereket ízlés szerinti mennyiségben, a felkarikázott hagymát és jó alaposan eldolgozzuk. Fasírtokat formázunk belőle és vagy olajban sütjük ki, vagy pedig – hogy minél kevésbé legyen olajos – sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon megsütjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: