A lencse nem csak a magyar, de az indai konyhának is egyik nagy kedvence. Nálunk leginkább főzelék és leves gyanánt népszerűsült el, ám most inkább egy köretfélét mutatok. A sok egzotikus és csípős fűszernek köszönhetően azonban garantáltan senkinek sem a magyar konyha íz világa fog eszébe jutni e kis raguról 🙂
Hozzávalók:
35 dkg vöröslencse
4 cm-es friss gyömbér darab
1 kis fej vöröshagyma
fokhagyma granulátum
kurkuma
római kömény
curry
garam masala
Egy lábasban kb. 2,5 dl vizet felforralunk, közben a lencsét jól átmossuk és lecsepegtetjük. Ha a víz felforrt, beleöntjük a lencsét, és megfűszerezzük a kurkumával és a curryvel, és felöntjük még annyi vízzel, hogy ellepje, majd újból felforraljuk.
A gyömbért megpucoljuk és kb. 1 cm-es darabokra daraboljuk. Ha a lencse felforrt, beletesszük a gyömbér darabokat. Lejjebb vesszük a hőfokot és addig főzzük, amíg a lencse meg nem puhul, illetve el nem fő a víz róla. Amikor már majdnem kész, belekeverjük a garam masalát és készre főzzük.
Közben egy másik edényben felhevítjük a kókuszolajat, majd beleszórjuk a római köményt. Miután a fűszer is kicsit pirult, hozzátesszük a hagymát, együtt megpároljuk, majd ha kész, hozzákeverjük a lencséhez.
Köretként tálaljuk és kínálhatunk hozzá édesburgonya fasírtot, zabfasírtot, vagy akár sült húst.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: