Egy jó hosszú szünet után a Boszorkány konyha ismét életre kelt 🙂 Kicsit már készülve az ünnepekre egy nagyon finom, sokak által kedvelt süteményt hoztam most Nektek új köntösben. Ránézésre talán kicsit bonyolultnak és időigényesnek tűnhet, de tudjátok, a látszat néha csal 😉
Természetesen, mint mindig, a hozzávalókat ki – ki a maga ízlése szerint variálhatja, vagyis nem feltétlen kell hozzá tönkölyliszt, és növényi margarin, lehet mindenből a hagyományosat is. Ezzel a formátummal a vegán konyhát erősítem 🙂
Hozzávalók:
350 g tönkölyliszt
250 g növényi margarin
édesítő
Igen, ennyi 🙂 Se nem több, se nem kevesebb 🙂 Ezeket szépen összegyúrjuk, kiszaggatjuk tetszőleges formájúra, majd 180 fokos sütőben megsütjük (vigyázzunk, mert gyorsan sül). Ha kihűl, lekvárral – jelen esetben sütőtök lekvárral – összeragasztjuk őket (no igen, ez nem túl izgalmas rész benne). Egy kis edényben étcsokoládét egy kis kókuszzsírral felolvasztunk és kis kanál segítségével az összeragasztott sütik tetejét megkenjük, majd pedig díszítés gyanánt egy szem diót teszünk a tetejére. Hűtőbe tesszük, hogy a csoki ráfagyjon és már készen is van 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: