Az édesburgonyát ugye nagyon szeretjük, mert nagyon egészséges. Ha ehhez még egy kis kölest, és egy szál répát is teszünk, meg még egy – két ínycsiklandozó fűszert, máris egy egészséges, fitt fasírtot kapunk cserébe. A fasírt elkészítése ugyan kicsit időigényes, hiszen három fronton kell tevékenykednünk, de megéri a fáradozást 🙂
Hozzávalók (kb. 20 db kisebb fasírthoz):
¼ bögre köles
2 nagyobb édesburgonya
2 szál sárgarépa
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma (vagy fokhagyma granulátum)
só, bors
kakukkfű
A kölest három-négyszeres vízben megfőzzük.
Az édesburgonyát és a répát megpucoljuk, felaprózzuk és megsütjük. Időnként nem árt rájuk nyitni a sütőajtót, hogy megnézzük, hogyan viselik a meleget és kicsit fordítani rajtuk.
A harmadik fronton pedig egy kis kókuszolajon megdinszteljük a felaprított vöröshagymát. Ha már majdnem kész, hozzátesszük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Ha kész, de csak is akkor, meghintjük egy kis kakukkfűvel.
Közben ugye folyamatosan figyeljük a sütőt is? 😉
Ha megpuhultak a zöldségeink, kivesszük, hagyjuk kicsit hűlni és bot mixerrel kicsit pürésítjük, majd hozzáforgatjuk a hagymás szaftot és a kölest. Kis fasírtokat formázunk belőle, beleforgatjuk zsemlemorzsába (vagy élesztőmentes panírba), és kókuszolajon mind két oldalát kb. 2-3 percig sütjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: