Boszorkánykonyha

Édesburgonyás köles fasírt

fasírt jó!

Az édesburgonyát ugye nagyon szeretjük, mert nagyon egészséges.  Ha ehhez még egy kis kölest, és egy szál répát is teszünk, meg még egy – két ínycsiklandozó fűszert, máris egy egészséges, fitt fasírtot kapunk cserébe. A fasírt elkészítése ugyan kicsit időigényes, hiszen három fronton kell tevékenykednünk, de megéri a fáradozást 🙂 

Hozzávalók (kb. 20 db kisebb fasírthoz):

¼ bögre köles

2 nagyobb édesburgonya

2 szál sárgarépa

1 fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma (vagy fokhagyma granulátum)

só, bors

kakukkfű

fasírt II.

A kölest három-négyszeres vízben megfőzzük.

Az édesburgonyát és a répát megpucoljuk, felaprózzuk és megsütjük. Időnként nem árt rájuk nyitni a sütőajtót, hogy megnézzük, hogyan viselik a meleget és kicsit fordítani rajtuk.

A harmadik fronton pedig egy kis kókuszolajon megdinszteljük a felaprított vöröshagymát. Ha már majdnem kész, hozzátesszük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Ha kész, de csak is akkor, meghintjük egy kis kakukkfűvel.

Közben ugye folyamatosan figyeljük a sütőt is?  😉 

Ha megpuhultak a zöldségeink, kivesszük, hagyjuk kicsit hűlni és bot mixerrel kicsit pürésítjük, majd hozzáforgatjuk a hagymás szaftot és a kölest. Kis fasírtokat formázunk belőle, beleforgatjuk zsemlemorzsába (vagy élesztőmentes panírba), és kókuszolajon mind két oldalát kb. 2-3 percig sütjük.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!