Lassan – lassan ismét ráköszönt az év legszebb időszaka, így ismét előtérbe kerülnek a fűszeres sütemények, a házakat hamarosan karácsonyi illatok fogják belepni. Ehhez adok most egy receptet, amit a legutóbbi vegán isler receptje ihletett 🙂
Mint tudjuk, a gyömbérnek számos jó tulajdonsága van, többek közt segít megelőzni a megfázást, jó hatással van a szívre és a gyomorra is. Talán először furcsának tűnhet, hogyan kerülhet egy édes süteménybe ez a csípős fűszer, de majd meglátjátok, tökéletes összhangba lehet hozni a fahéjjal – és még más fűszerekkel 🙂
Hozzávalók:
350 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
250 g növényi margarin
2 teáskanál gyömbér
2 teáskanál fahéj
1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
édesítő
növényi tej
A margarint tűzhely fölött felolvasztjuk. Ha már teljesen felolvadt, beleszórjuk a fűszereket és jól elkeverjük. Kimérjük a lisztet, hozzáadjuk az édesítőt – ízlés szerinti mennyiségben -, belecsurgatjuk a fűszeres margarint, majd összegyúrjuk. Mivel a fahéj nagyon szárít, így ahhoz, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk, egy kevés tejet kell hozzáönteni. Ha megkaptuk a megfelelő, nyújtható állagú tésztánkat, tetszőleges formájúra kiszaggatjuk és 180 fokos sütőben kisütjük.
Kommentek