Boszorkánykonyha

Vegán fahéjas-gyömbéres keksz

 

keksz I.

Lassan – lassan ismét ráköszönt az év legszebb időszaka, így ismét előtérbe kerülnek a fűszeres sütemények, a házakat hamarosan karácsonyi illatok fogják belepni. Ehhez adok most egy receptet, amit a legutóbbi vegán isler receptje ihletett 🙂

Mint tudjuk, a gyömbérnek számos jó tulajdonsága van, többek közt segít megelőzni a megfázást, jó hatással van a szívre és a gyomorra is. Talán először furcsának tűnhet, hogyan kerülhet egy édes süteménybe ez a csípős fűszer, de majd meglátjátok, tökéletes összhangba lehet hozni a fahéjjal – és még más fűszerekkel 🙂

Hozzávalók:

350 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt

250 g növényi margarin

2 teáskanál gyömbér

2 teáskanál fahéj

1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg

édesítő

növényi tej

 

A margarint tűzhely fölött felolvasztjuk. Ha már teljesen felolvadt, beleszórjuk a fűszereket és jól elkeverjük. Kimérjük a lisztet, hozzáadjuk az édesítőt – ízlés szerinti mennyiségben -, belecsurgatjuk a fűszeres margarint, majd összegyúrjuk. Mivel a fahéj nagyon szárít, így ahhoz, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk, egy kevés tejet kell hozzáönteni. Ha megkaptuk a megfelelő, nyújtható állagú tésztánkat, tetszőleges formájúra kiszaggatjuk és 180 fokos sütőben kisütjük.

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!