Boszorkánykonyha

Édesburgonya fasírt

édesburgonya fasírt

Hazánkban kevéssé elterjedt, de Amerikában nemzeti eledelnek számít az édesburgonya, vagy más néven batáta. Nevével ellentétben semmi köze nincs a hazai burgonyához, pusztán gumó alakja hasonlít hozzá.  Magas a C- és B2, B6 vitamin, valamint az ásványi anyag tartalma, valamint igen gazdag rostokban. Alacsony a zsír- és koleszterintartalma, és cukorbetegek is fogyaszthatják. Felhasználásának csak a képzelet szabhat határt: süthető, grillezhető, köret gyanánt is kiváló, de édes sütemények alapját is képezheti.

Most fasírt formájában kerül terítékre, mely akár főételként, de akár köretként is megállja a helyét.

 

Hozzávalók:

2 nagyobb édesburgonya

2 tojás

zabkorpa

só, bors

  1. 10 dkg reszelt zsírszegény sajt

1 tk útifű maghéj

 

Édesburgonyát megfőzzük, meghámozzuk, kézi botmixer segítségével pépesítjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a zabkorpát, a sajtot és a fűszereket, majd jól elkeverjük. A kókuszzsírt felhevítjük, és kanál segítségével kis halmokat helyezünk a forró olajba, pirosra – ropogósra sütjük.

 

Az útifű maghéjt, mint csodaszert tartják számon a táplálkozáskutatók, ugyanis magas rosttartalmának köszönhetően csökkenti az étvágyat, a koleszterin és vércukorszintet, segíti az emésztést, bőrbetegségek gyógyítására is kiváló, valamint vegetáriánusok zselésítő, sűrítő anyagként is használják. Ennek hiányában fasírtunkat még több zabkorpával, vagy zabliszttel tudjuk sűríteni.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!