Boszorkánykonyha

Sütőtökös muffin krémes töltelékkel

sütőtökös muffin II. resize

Az ősz egyik nagy áldása a sokféle finom zöldség és gyümölcs megjelenése a piacokon. A standok roskadoznak az almától, szőlőtől, megjelenik a káposzta, a karfiol… és sokak kedvence, a sütőtök is ismét helyet kér életünkbe és konyhánkba.

Azok számára, akik szintén nagy sütőtök rajongók, az elkövetkező időszak bővelkedni fog receptekkel, ugyanis amellett, hogy rendkívül sok jó hatása van szervezetünkre, egészségünkre nézve a benne lévő sokféle vitaminnak, ásványi anyagnak köszönhetően, a konyhai felhasználása is igen sokrétű. Készíthetünk belőle levest, lekvárt, főzeléket, süteményeket.

Most egy isteni finom muffint mutatok, melyhez külön sütőtök fűszerkeveréket is készíthetünk.

 

Hozzávalók
1/3 csésze kókuszzsír

édesítő ízlés szerinti mennyiségben

1 csészényi sütőtök püré

2 tojás

2 teáskanál sütőtökös fűszerkeverék

pici só

1 teáskanál szódabikarbóna

1 bögre (zab)liszt

növényi, vagy zsírszegény tej

A krémes töltelékhez:

fél doboz ricotta

édesítő

vanília aroma/vaníliás pudingpor/vaníliás proteinpor

pici növényi/zsírszegény tej

 

Sütőtökös fűszerkeverék

fűszer

4 teáskanál fahéj

2 teáskanál gyömbér

1 teáskanál szerecsendió

1 teáskanál szegfűbors

 

Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra.

Jól keverjük ki a sütőtök pürét, a kókuszzsírt és az édesítőt egy edényben. Adjuk hozzá a tojásokat, a sütőtökös fűszerkeveréket, a sót, és a szódabikarbónát. Ezzel is jól keverjük el, majd adagoljuk hozzá a lisztet és annyi tejet, amennyit a tészta felvesz. Ha ez kész, töltsük meg a muffin formákat kb. félig.

Egy másik kisebb edényben készítsük el a vaníliás krémet. A ricottát keverjük el az édesítővel és a vaníliával. Mivel a ricotta kissé sűrű állagú, így pici tejjel hígíthatunk rajta.

Ha ezzel is megvagyunk, akkor teáskanállal tegyünk minden muffin közepére egy kis adagot a krémből. Sütés közben a muffinok, ahogy szépen nőnek, körbe ölelik majd a kis krémet.

Ezek után tegyük sütőbe, süssük tűpróbáig (vagyis hogy ha beleszúrunk a közepébe egy tűt, azon nem marad tészta).

Tálalása történhet oly módon is, hogy a kész, kihűlt sütiket hűtőbe tesszük, jól kihűtjük és utána fogyasszuk.

sütőtökös muffin resize

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!