Boszorkánykonyha

Almás kuglóf

 

almás kuglóf új II.

Tovább dübörög az almaszezon. Lassan ránk köszönt az adventi időszak is, így konyhánkba is beköszöntenek a karácsonyi ízek, illatok. Az alábbiakban egy nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető, diétába is beilleszthető desszertet hoztam. A mézeskalácsfűszernek és a fahéjnak köszönhetően már adventi hangulatot is varázsolhatunk a lakásba. Találásának csak a képzelet szabhat határt: leönthetjük akár karamell szósszal, megszórhatjuk édesítő szerrel is, de cukormentes tejszínhabbal is kiváló ínyencség

almás kuglóf új

almás kuglóf új III.

Hozzávalók:

2 bögre zabliszt

3 tojás (vagy 1 tojássárgája és három fehérje)

vanília aroma

édesítő

1 tk szódabikarbóna

1 tk só

mézeskalács fűszer

fahéj

2 ek kókuszzsír

édesítő

2-3 közepes alma

 

Az almát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk.

Az édesítőt a vanília aromával, a tojással és a kókuszzsírral habverővel mixeljük, majd hozzátesszük a lisztet, a mézeskalács fűszert, a fahéjat, a sót és a szódabikarbónát. Ezzel is jól összekeverjük. Ha túl sűrű lenne a tészta, akkor egy kis tejjel (növényi vagy alacsony zsírtartalmú) lazíthatunk a tésztán. Végül hozzákeverjük az almadarabokat, szilikonos kuglófformába töltjük, és 200 fokon kb. 45-50 percig sütjük.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!