Tovább dübörög az almaszezon. Lassan ránk köszönt az adventi időszak is, így konyhánkba is beköszöntenek a karácsonyi ízek, illatok. Az alábbiakban egy nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető, diétába is beilleszthető desszertet hoztam. A mézeskalácsfűszernek és a fahéjnak köszönhetően már adventi hangulatot is varázsolhatunk a lakásba. Találásának csak a képzelet szabhat határt: leönthetjük akár karamell szósszal, megszórhatjuk édesítő szerrel is, de cukormentes tejszínhabbal is kiváló ínyencség
Hozzávalók:
2 bögre zabliszt
3 tojás (vagy 1 tojássárgája és három fehérje)
vanília aroma
édesítő
1 tk szódabikarbóna
1 tk só
mézeskalács fűszer
fahéj
2 ek kókuszzsír
édesítő
2-3 közepes alma
Az almát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk.
Az édesítőt a vanília aromával, a tojással és a kókuszzsírral habverővel mixeljük, majd hozzátesszük a lisztet, a mézeskalács fűszert, a fahéjat, a sót és a szódabikarbónát. Ezzel is jól összekeverjük. Ha túl sűrű lenne a tészta, akkor egy kis tejjel (növényi vagy alacsony zsírtartalmú) lazíthatunk a tésztán. Végül hozzákeverjük az almadarabokat, szilikonos kuglófformába töltjük, és 200 fokon kb. 45-50 percig sütjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: