Az ősz egyik idény zöldsége a karfiol, melynek felhasználása nagyon sokrétű. Akár kiránthatjuk, levest készíthetünk belőle, de diétások pizza tészta fő összetevőjeként is használják, illetve sós muffin „tészta” alapját is képezheti. Alacsony energiatartalmú zöldség, mely magas ásványi anyag- és vitamintartalommal rendelkezik.
Az alábbiakban egy vegetáriánus, indiai fűszerezésű, receptet hoztam, melynek elkészítése nagyon kevés időt vesz igénybe.
Hozzávalók:
1 nagy fej karfiol
1 fej lilahagyma
2-3 paradicsom
curry
kurkuma
Asian wok fűszerkeverék
só
bors
szerecsendió
Elkészítés
Kevés olajon megpirítjuk a fűszereket (curry, kurkuma, asian wok), majd hozzátesszük a felkockázott lilahagymát és együtt pirítjuk tovább. Ha kész, beletesszük a karfiolt, és belenyomunk egy gerezd fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, kis szerecsendiót reszelünk rá, picit vizet öntünk alá, és együtt megpároljuk. Ha már félig megpuhult, hozzátesszük a felkockázott paradicsomot és együtt tovább puhára pároljuk.
Rizzsel tálaljuk.