Zabfasírt

A hagyományos vasárnapi ebédünket feldobhatjuk akár ezzel a húsmentes fasírttal is. A zab számos jó tulajdonsággal rendelkezik, kutatások bizonyították, hogy az egyik legnagyobb energiaforrásnak számít, számos vitamint, rostot és értékes tápanyagot tartalmaz. Kedvelt kiegészítője süteményeknek, fasírtoknak, reggelire zabkása gyanánt fogyasztva pedig biztosítja a kellő energiaszükségletet és sokáig telítettség érzetet kelt.

Elkészítése nagyon rövid időt vesz igénybe, és többféle módon is kisüthetjük. Akár őzgerincformában, egyben is, így majd ha kihűlt, szeletelve kenyér feltét gyanánt is fogyaszthatjuk. Szilikon lapra téve, a sütőben is megsüthetjük, vagy hagyományos módon serpenyőben bő, forró kókuszzsírban.

Hozzávalók:

12 dkg zabpehely

24 dkg sajt

2 tojás sárgája

2 tojás kemény habja

2 dl tej

2 gerezd fokhagyma

só, bors

A fasírt elkészítése roppant egyszerű: a hozzávalókat a tojások felvert habja kivételével összekeverjük, amit a végén teszünk hozzá, majd fasírtot formázunk belőle, zabkorpába belehempergetjük, és a fentebb vázolt módok egyikén kisütjük.

Tovább a blogra »