A tojáskrém régi nagy kedvenc, melynek elkészítése igen sokrétű. Fűszerezésének végtelen sok variációja létezik, melyből most egy igen pikáns ízű, enyhén (de ha valaki úgy szereti, akkor erősen) csípős ízű változatot mutatok be.
Diétázók, vagy akiknek magas a koleszterinszintje a már megfőtt tojások feléből a tojássárgáját kivehetik, ezáltal csökkentve a krém zsírtartalmát.
Hozzávalók:
6 főtt tojás
1 doboz tejföl
1 evőkanál kókuszolaj
1-2 evőkanál magos mustár
1 teáskanál kurkuma
1 teáskanál curry
só
bors
A tojásokat megfőzzük, kicsit hagyjuk hűlni, majd villával összetörjük őket. Tegyük bele a tejfölt, a kókuszolajt és a mustárt, majd botmixerrel pépesítsük. Ezek után ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, tegyük bele a kurkumát, a curryt (vigyázzunk, mert a magos mustár is csípős!). Alaposan keverjük össze, majd tegyük hűtőbe és miután jól kifagy, már kenhetjük is kenyerünket.