Sütőtökös – banános muffin

Ki mondta, hogy sütni csak lisztből lehet? 🙂 Szerencsére vannak olyan gyümölcsök, zöldségek, melyek kiváló helyettesítői a lisztnek, ezáltal növelve süteményeink tápértékét.

A mostani egy különleges íz világú muffin, melynek alapját a banán és a sütőtök képezi. Aktívan edzők, sportolók örömére ez a süti fehérjében is gazdag, így ők is bátran fogyaszthatják edzések előtt.

Hozzávalók:

1 tojás

1 tojás fehérje

¼ csésze sütőtök püré

1 banán

1/3 csésze kókuszzsír

édesítő

30 g vaníliás fehérjepor (vagy vanília aroma/vaníliás pudingpor)

½ teáskanál sütőpor/késhegynyi szódabikarbóna

½ teáskanál fahéj

pici himalája só

szerecsendió

A sütőt előmelegítjük 170 C-ra.

A tökpürét és a banánt botmixerrel pépesítjük. Hozzátesszük a tojást, a tojásfehérjét, a kókuszzsírt és az édesítőt, és jól összeturmixoljuk. Ezek után hozzáadjuk a fehérjeport (vagy pudingot, aromát), a sütőport/szódabikarbónát, fahéjat, sót, szerecsendiót, ismét jó alaposan elkeverjük, szilikonos muffin formákba töltjük és megsütjük.

Érdemes lassan sütni. Ha még alacsonyabb hőfokot állítunk be, az sem baj, hiszen a sütemény nem tartalmaz lisztet, kicsit nedvesebb így a tészta állaga. Célszerű jól átsütni, hogy ne valami híg, folyós massza folyjon ki a sütőformából.

Tovább a blogra »