Citromos ricottás teasütemény

Úgy tűnik, mintha a nyár egy szempillantás alatt múlt volna el. Beköszöntöttek a csípős reggelek, a borongós, esős napok. De álljunk meg egy pillanatra és csempésszük most egy kicsit vissza a nyarat ezzel a nagyon finom és egészséges citromos süteménnyel, melynek előnye, hogy gyorsan elkészül – bár igaz, ugyanolyan gyorsan el is fogy. A benne lévő sok – sok citromnak köszönhetően pedig még immunrendszerünket is erősíthetjük.

Hozzávalók:

2 citrom reszelt héja

2 és fél bögre zabliszt

1 kk sütőpor

1 kk só

2 ek kókuszszír

2 tojás

1 doboz ricotta

3 citrom leve

édesítő

Egy közepes edényben keverjük össze az édesítőt a lereszelt citrom héjával. Addig keverjük, míg az édesítő (vagy cukor) el nem olvad, majd tegyük félre.

Egy másik edényben öntsük össze a lisztet, a sütőport és a sót. Ezt is tegyük félre.

Egy harmadik tálban pedig kézi mixer segítségével keverjük össze a kókuszzsírt az édesítős citromhéjjal, majd adjuk hozzá egyenként a tojásokat, majd a ricottát és a 3 citrom kifacsart levét. Ehhez keverjük a száraz hozzávalókat és addig keverjük, míg egyneművé nem válik.

Szilikonos sütőlapra, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe (de akár szilikonos muffin formát is használhatunk) kanalazzunk kis halmokat, tegyük a 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük arany barnára.

A tetejére mázt is készíthetünk. Ehhez egy citrom levét és reszelt héját keverjünk el egy kis édesítővel – bátrabbak és nem diétázók használhatnak porcukrot, ez esetben akkor egy fehér máz kerül a süti tetejére. A félig kihűlt kekszek tetejét kenjük be vele, majd hagyjuk rászáradni.

Tovább a blogra »