Gondolom már jó pár háziasszony életében előfordult, hogy nekilátott elkészíteni egy adott süteményt, aztán a végére valami egészen más lett belőle, mint aminek indult 🙂 Ez történt most velem is. Fahéjas kekszet szerettem volna készíteni, aztán a végére ezek a kis puffancsok lettek belőle – a család legnagyobb örömére. Kételkedtem először az eredményben, de hamar meggyőztek arról, hogy érdemes volt változtatni az eredeti recepten 🙂
Hozzávalók:
2 tojás
édesítő
vanília aroma/vaníliás fehérjepor
1 cs sütőpor
½ tk só
1 cs fahéj
50 dkg zabliszt
10 dkg kókuszolaj
tej
A tojásokat keverjük el az édesítővel, majd dolgozzuk hozzá a kókuszolajt, a vaníliát, a sütőport, a lisztet, sót és fahéjat.
A zabliszt végett a tészta nagyon sok folyadékot igényel, így öntsünk hozzá tejet (növényi, vagy zsírszegény) és jól dolgozzuk össze. Tésztánk egy kissé ragadós, nyúlós formátumot fog felvenni, így tegyük ki lisztezett (zabliszt, vagy tönkölyliszt) deszkára és ott még próbáljunk hozzágyúrni zablisztet. Alakítsunk ki belőle egy kis cipó formát, amiből kanál segítségével kis halmokat tegyünk szilikonos sütőlapra. Tegyük az előmelegített 180 fokos sütőbe. Hamar sül! 🙂