Ismét egy indiai finomság. Már régóta kacérkodtam vele, hogy egyszer ki kellene próbálni azt a bizonyos chutney-t (vagy magyarosan szólva csatni-t), ami Indiában népi eledelnek számít, de szerte a világban szívesen készítenek a szakácsok/szakácsnők. Így aztán rám virradt a nap és én is megalkottam a magam kis almás chutney-át. Mit is mondjak?! Nagyon kemény anyag! 🙂 Az édes és csípős íz keveredése valami fenomenális élményt nyújt! Próbáljátok ki, megéri. Annyit azonban már most megsúgok, hogy hamarosan egy másik variációját is bemutatom, felváltva az almát valami más, nagyon ütős és karakteres ízre 😉
Hozzávalók:
2 alma
1 kis fej vöröshagyma
mazsola (ízlés szerinti mennyiségben)
édesítő
csipetnyi só
2 dl almaecet
és a fűszerek, szintén ízlés szerinti mennyiségben:
gyömbér
őrölt chili paprika
kurkuma
Az almákat megmossuk, meghámozzuk és felkockázzuk, beletesszük egy edénybe az összes hozzávalóval együtt és addig főzzük, míg egy sűrűbb, szósz állagot nem kapunk.
A chutney kiváló zöldségek, nem-vegáknak húsok mellé, de akár naan kenyérrel is fogyaszthatjuk.
Üvegbe zárva pedig tökéletes gasztro ajándék is 🙂