Gyömbéres keksz

Ismét egy karácsonyi jellegű keksz receptet hoztam Nektek. Most az amerikai „mézeskalácsot”, vagyis gyömbéres kekszet sütöttem meg – természetesen vegán módon 🙂

Hozzávalók:

50 dkg liszt

15 dkg növényi margarin

1 teáskanál szódabikarbóna

2 teáskanál őrölt gyömbér

2 teáskanál fahéj

2 teáskanál őrölt szegfűszeg

1 teáskanál reszelt szerecsendió

1 citrom reszelt héja

édesítő

csipetnyi himalája só

1 ½ evőkanál almaecet

 

A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, sóval, a gyömbérrel, fahéjjal, szegfűszeggel, szerecsendióval, almaecettel és a reszelt citromhéjjal. Egy lábasban felmelegítjük a margarint, hozzátesszük az édesítőt, jól elkeverjük és a lisztes keverékhez öntjük, majd jól összegyúrjuk. Amennyiben szükséges – és szerintem szükség lesz rá – úgy növényi tejet is adhatunk a tésztához, hogy jól összeálljon. Ha kész, kis időre hűtőbe tesszük, majd kinyújtjuk, kiszaggatjuk és 200 fokos sütőben megsütjük. Akinek van kedve, ideje, díszítheti is a kekszeket akár mandula darabkákkal, vagy nem vegánok cukros (édesítős) tojásfehérjével 🙂

Tovább a blogra »