Zöldséges curry

A téli hidegben, hogy kicsit fűtsük magunkat belülről is, érdemes a fűszeresebb, csípősebb ételeket előtérbe helyezni. Ezzel a nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető zöldséges étellel nem csak a gyomrunkat kíméljük (főleg az év végi nagyobb étkezések után), de kicsit fokozhatjuk a belső tüzet is 🙂

Hozzávalók:

3-4 db édesburgonya

3-4 szál sárgarépa

450 g fagyasztott zöldbab

300 ml növényi tej

1 db hámozott paradicsom konzerv

valamint a fűszerek ízlés szerinti mennyiségben:

kurkuma

curry

bombay masala

cayenne chili

bors

1 evőkanál kókuszzsír

A kókuszzsírhoz hozzáadjuk a fűszereket és jó pár percig közepes lángon addig főzzük, míg a fűszerek el nem kezdenek illatozni. Majd hozzáadjuk a burgonyát és a répát, felöntjük tejjel és hozzáadjuk a paradicsom konzervet. Ha szükséges, annyi vizet öntsünk még hozzá, hogy épp, hogy ellepje a zöldségeket (de ne túl sokat, a lényeg, hogy a ragunk megőrizze krémes jellegét). Főzzük együtt kb. 20 percig, majd öntsük hozzá a zöldbabot és főzzük addig, amíg a zöldségek megpuhulnak. Időközben kóstolgassuk, és még fűszerezhetjük ízlés szerint.

Rizzsel (akár barna rizzsel) tálaljuk. Én a rizst főzővizébe is tettem egy kis kurkumát, amitől nem csak a színe, de az íze is sokkal finomabb lesz 🙂

Tovább a blogra »