A téli hidegben, hogy kicsit fűtsük magunkat belülről is, érdemes a fűszeresebb, csípősebb ételeket előtérbe helyezni. Ezzel a nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető zöldséges étellel nem csak a gyomrunkat kíméljük (főleg az év végi nagyobb étkezések után), de kicsit fokozhatjuk a belső tüzet is 🙂
Hozzávalók:
3-4 db édesburgonya
3-4 szál sárgarépa
450 g fagyasztott zöldbab
300 ml növényi tej
1 db hámozott paradicsom konzerv
valamint a fűszerek ízlés szerinti mennyiségben:
kurkuma
curry
bombay masala
cayenne chili
só
bors
1 evőkanál kókuszzsír
A kókuszzsírhoz hozzáadjuk a fűszereket és jó pár percig közepes lángon addig főzzük, míg a fűszerek el nem kezdenek illatozni. Majd hozzáadjuk a burgonyát és a répát, felöntjük tejjel és hozzáadjuk a paradicsom konzervet. Ha szükséges, annyi vizet öntsünk még hozzá, hogy épp, hogy ellepje a zöldségeket (de ne túl sokat, a lényeg, hogy a ragunk megőrizze krémes jellegét). Főzzük együtt kb. 20 percig, majd öntsük hozzá a zöldbabot és főzzük addig, amíg a zöldségek megpuhulnak. Időközben kóstolgassuk, és még fűszerezhetjük ízlés szerint.
Rizzsel (akár barna rizzsel) tálaljuk. Én a rizst főzővizébe is tettem egy kis kurkumát, amitől nem csak a színe, de az íze is sokkal finomabb lesz 🙂